Ma 2020. 10. 26-a van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
Peace Maker Kurogane
Címe: Peace Maker Kurogane
Angol címe: Peace Maker Kurogane
Korhatár:

18 éven aluliaknak nem ajánlott!
Kategória: TV
Epizódok száma: 24
Megjelenés éve: 2003
Műfaj: Történelmi
Szamurájos
Harcmûvészet
Vígjáték
Stúdió: GONZO
Letöltések: Felirat
Képek: A google-n
Anime értékelése: 8 szavazat alapján: 9.25
Ismertető értékelése: 7 szavazat alapján: 9.29
Státusz: Ellenőrizve!


Leírás

A középkori japánok köztudottan nem az európai keresztény szemléletet vélték magukénak, hanem annál sokkalta véresebb, kegyetlenebb világszemlélet szerint éltek. A szamurájoknak magyarázat nélkül megengedett volt egy ember fejének elválasztása testétõl.
A Peace Maker Kurogane a Meji korszakba kalauzol vissza minket, ahol megismerhetjük milyen kegyetlen és véres tud lenni egy eszmékért vívott harc. Persze az anime nem csak vértõl és könnytõl tocsog, hanem jópár humoros résszel is megtoldották. Az arányok jó eltalálása igazán élvezhetõvé teszi a mûvet.
Az elsõ rész érdekesen kezdõdik, ugyanis az utolsó elõtti rész végkifejletébõl láthatunk egy fél perces ízletítõt, amit igazából aki elõszõr nézi nem igazán tudja belehelyezni a képbe. A rövid vízió után visszaérkezünk a jelenbe, ahol megismerkedhetünk a hiperaktív Ichimaru Tetsunoskeval, aki 15 éves, korához képest kis növésû és a Shinsengumiba (A sógunátus rendõrsége volt Kiotóban) akar harcosként csatlakozni, amit nem éppen hétköznapi módon próbál elérni. Testvére Ichimaru Tatsunosuke pedig sûrû elnézések közepedte próbálja "kimenteni" kistestvérét, mely rendszeresen visszatérõ eleme az animének.
Tekintsünk egy kicsit vissza mi oka van egy hipeaktív kis chibinek aki 15 éves belépni a Shinsengumiba? Tetsu édesapját és édesanyját 2 éve a Choshu radikálisai kegyetlenül meggyilkoltak és házukat felégették. Tetsuban a bosszú érzése motoszkál és hajtja folyamatosan elõre. Végülis nagy nehezen sikeredik bejutni neki a Shinsengumiba Hijikata szolgálójaként, ami nem igazán elégíti ki vágyait. Ahhoz, hogy igazi Shinsemgumi tag lehessen és ne csak egy szolgáló el kell dobja emberségét, s démonná kell váljon.
Tetsunak vajon sikerül ez és meg tudja bosszulni szülei halálát? Nem csak ekörül a kérdés körül forog az anime. Rengeteg egyéb kérdés és válasz kerül napvilágra. Megismerkedhetünk a Shinsengumi kegyetlen, mégis néhol mókás világával.
A Peace Maker 24 részes anime és elég sok szereplõt szerepeltet és mutat betekintést lelki világába. Leginkább kiemelkedõ személyiség Tetsu, akit testvére mindentõl félt. Ha kronológiai sorrendben megyünk akkor Okita Souji a következõ személy akirõl beszélni illik. Õ a Shinsengumi elsõ osztagának kapitánya. Érdekes igazán lányos karaktert formáztak belõle, aki ha kardot ragad akkor teljesen kifordul önmagából. Soujihoz tartozik Saizo. Nem mondanám igazán fontos szereplõnek, de jelenléte az animében igazán üdítõ. Nem árulom el mi õ, legyen meglepetés. Személy szerint imádnivalónak találom. Lépjünk tovább Touchi Hijikata-sanra. Becenevén a sötét démonra. A név magáért beszél, s igazán találó meg kell hagyni, de a kemény külsõ érzõ szivet takar (már amikor). Következõ szereplõ Yamazaki Ayumu és testvére Yamazaki Suzumu. Mindketten ninjaként dolgoznak a Shinseguminál, Ayumu a konyhai munkákat is ellátja. Fontos szerepe lesz késõbbiekben mind a két karakternek. Suzumu lélektani fejlõdése igazán szívhez szoló. A Shingengumi 3 mókamestere a 10. osztag kapitánya Harada Sanosuke, a 2. osztag kapitánya Nagakura Shinpachi és Toudou. Õk hárman rosszabbak, mint a csínytevõ kisovodások. Dióhhéjban ennyit a szereplõkrõl. Sok más szereplõ is fontos szerepet kap rajtuk kívül.
Térjünk rá egy kicsit a címre. A Peace Maker magyar jelentése békhozó. Tetsu édesapja azt kívánta Tetsutól, hogy vegye át a helyét, s váljon õ is békehozóvá. - Ez a szál az animében kicsit a Rurouni Kenshinre emlékeztet, s akár párhuzamot is lehet vonni a két anime között.- Tetsunak bosszúállóként nem biztos, hogy sikerül apja kérésének eleget tenni.
Grafikailag egy rossz szót nem lehet rá mondani. Szépen kidolgozott mestermunka. Érdekes nézeteket találunk benne, s néha olyan érzésem volt, mintha egy számítógépes játékban lennék és nézetet váltanék. Meglehetõsen merész és érdekes megoldás a Gonzotól, ugyanis ilyen megoldással más animékben még nem találkoztam. Zeneileg is egyedülálló. A tradicionálistól kezdve a rockon át sok minden megtalálható. Kimondottan tetszett a rockosított kán-kán a futóverseny alatt és a tradícinális zene egy kettõ komolyabb csata alatt igazán feszült hangulatot teremtett.
Az op-t és az Ed-t is a HAV együttes mukáiból választották ki. Tükrözi az anime szellemét. Az op (Hav: You gonna Feel) a komolyságát mutatja be, míg az ed (Hav: Hey Jimmy) a humoros részere koncentrál. Egy alkalommal sem hagytam ki egyik megtekintését sem. Az ed kicsit közelebb áll hozzám. Aki megnézi az megérti. Ami igazán tetszett, hogy a végét nem úgy oldották meg, mint sok animében, hogy a legutolsó részbe sûrítették össze a végkifejletet, hanem az utolsó 4 rész koncentrálódott erre.
Ezt az animét azoknak ajánlom, akik szeretik a történelmi szamurájos animéket, s nem riadnak vissza a szomorú bánatos részetõl és a vér látványától.Beküldte: Törölt felhasználó Megtekintve: 4048 db Időpont:2007. 12. 28. Hozzászólások: 7 dbValid CSS!  Valid XHTML 1.1  PageRank Kereső optimalizálás