Ma 2020. 07. 07-e van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
Strawberry Panic!
Címe: Strawberry Panic!
Angol címe: Strawberry Panic!
Magyar címe: -
Hivatalos weboldal: http://www.strawberr...
Korhatár:

12 éven aluliaknak nem ajánlott!
Kategória: TV
Epizódok száma: 26.
Megjelenés éve: 2006
Műfaj: Dráma
Iskolai élet
Szerelem
Vígjáték
Yuri
Stúdió: MADHOUSE
IMAGIN
Képek: A google-n
Anime értékelése: 18 szavazat alapján: 7.94
Ismertető értékelése: 11 szavazat alapján: 7.91
Státusz: Ellenőrizve!


Leírás

Ez a kedvenc animém. Mindenkinek ajánlom, akit nem botránkoztat meg a lányok közötti szerelem, és a maximum egy-két csók, ami elcsattan menet közben.(Persze történik több dolog is, de azt nem mutatják, csak utalnak rá.)

A története nem túl bonyolult:
Aoi Nagisa új diákként érkezik a Strawberry kollégiumba, amelyet három nagy iskola diákjai használnak. A Miatre, a Spica és a Lulim.
A Miatre a legõsibb, komoly, nagy hagyományokkal rendelkezõ iskola. Ide került Nagisa is, és a jelenlegi diákelnök (Étoile), Shizuma is a Miatre diákja. Nagisa, megérkezésekor vele telálkozik elõször, és Shizumát teljesen elbûvöli a kislány szépsége, kisugárzása. Olyannyira, hogy megpróbálja megcsókolni, amely következményeként Nagisa alájul. Késõbb még próbálkozik néhányszor, nem egyszer az egész iskola szeme elött. Ebbõl is látható, hogy a jelenlegi Étoile nem valami komoly magaviseletû személy. Sõtt, nagyon is szereti hanyagolni a kötelességeit, ezért a diáktanács komolyan neheztel is rá, de Shizuma nem törõdik vele.
A Spica diákjai a sportokban jeleskednek, és a legnépszerûbb sportolójuk (és reménybeli Étoile jelöltjük) Aname. Spica hercegének hívják, mert nagyon férfias, sármos, minden diáklány belé szerelmes, és rajongó tábor kíséri mindenhová. Arról híres, hogy nem fogad el senkitõl ajándékot, és még nem választott magának kedvest. Az õ szerelme lesz késõbb Hikari, aki egy ártatlan, naív kislány. Kórusban énekel, és angyali hangja van. Ezért is szeret bele Aname, mert meghallja ahogy énekel. Köztük igazán szép, romantikus szerelem szövõdik, amelyet sokan akarnak megakadályozni. Van aki érdekbõl, van aki viszonzatlan szerelem miatt. Szegény Hikari és Aname sokat szenved emiatt, de kitartanak a végsõkig.
A fõ sztori Nagisa és Shizuma szerelmérõl szól, és Shizuma sötét titkáról. Vannak benne kissebb-nagyobb cselszövések, intrikák, és izgalmasabb jelenetek. A drámai történet ellenére sok poént is belecsempésztek, amik kivételesen jól sikerültek, aranyosak lettek.
A története egyszerû, nem nehéz követni.

Tipikus iskolai élet, sok tanulás, hobbyk, társas élet, barátságok szövõdnek, szûnnek meg.

Ami igazán érdekes, hogy a gonosz karakterek is érzõ lények, nekik is vannak hibáik, nemes céljaik, és érthetõ cselekedeteik. Igaz, néhol elvetik ama bizonyos sulykot, de a nemes cél érdekében teszik. Fõ célpontjuk Hikari lesz, ha érdekel miért, nézd meg az animét.

Ha angolul nézitek, nem kell aggódnotok, egyszerû mondatokat használnak, könnyen érthetõ.
Nagyon szépen megrajzoltak a karakterek, a hátterek, de ez elvárható, hiszen 2006-ban készítették.

A komolyzenei aláfestés mesés, tökéletesen kiegészíti a drámai feelinget. Az opening filmrészleteket tartalmaz, az ending pedig egy klipp.

Nagyon kellemes, nem túl lélek-megterhelõ dráma. Én szeretem. Az lepett meg leginkább, hogy a leszbikus jelenetek nem megbotránkoztatóak. Köszönhetõ ez a nemes érzelmeknek, a jó rajzolásnak és a remek sztorinak. Ugyanakkor a megfigyelésem szerint a párkapcsolatokban az egyik fél sokkal fiúsabb mint a másik. (szinte már lány ruhába öltöztetett szép fiúknak tûnnek...)

Ajánlom nektek, tényleg nagyon jó.
Tõlem 10 pontot kapott.Beküldte: Törölt felhasználó Megtekintve: 4896 db Időpont:2007. 12. 26. Hozzászólások: 9 dbValid CSS!  Valid XHTML 1.1  PageRank Kereső optimalizálás