Ma 2020. 07. 04-e van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
Suzumiya Haruhi no Yuutsu
Címe: Suzumiya Haruhi no Yuutsu
Angol címe: The Melancholy of Haruhi Suzumiya
Magyar címe: Suzumiya Haruhi melankóliája
Hivatalos weboldal: http://www.haruhi.tv...
Korhatár:

12 éven aluliaknak nem ajánlott!
Kategória: TV
Epizódok száma: 14
Megjelenés éve: 2006
Műfaj: Sci-fi
Iskolai élet
Vígjáték
Stúdió: Kyoto Animation
Lantis
BIG SHOT
Letöltések: Felirat
Képek: A google-n
Anime értékelése: 12 szavazat alapján: 9.08
Ismertető értékelése: 15 szavazat alapján: 8
Státusz: Ellenőrizve!


Az ismertető díjai

Új Ismertető verseny
1. forduló, 2. helyezett

Leírás

Haruhi Suzumiya.

A japánban már kultuszanimének számító Haruhi Suzumiya megérkezése után nem sokkal, kicsiny hazánkban is elkezdte megfertõzni az animerajongókat a Haruhi lázzal. Haruhi és az SOS Brigád mindenkit azonnal rabul ejt, aki megnézi az animét.

Haruhi egy gyönyörû, és talán kissé túl energikus lány (vagy inkább erõszakos), aki nem mutat érdeklõdést az átlagos emberek iránt, csak a különleges emberek és események keltik fel némiképp az érdeklõdését. Az átlag férfiakat egy szinten kezeli a krumplikkal, ahogy õ fogalmaz csak Idõutazók és ûrlények, vagy pedig esperek kelthetik fel az érdeklõdését, de mivel ilyeneket nem nagyon talált eddig, igencsak unatkozik.
Itt kerül a képbe Kyon, a srác, aki szöges ellentéte Haruhinak.Ez kelti fel talán Haruhi érdeklõdését, és innentõl kezdve Kyon nem menekülhet, menthetetlenül Haruhihoz lesz szegezve. Kyon hatására megalakul az SOS brigád, ami a különleges dolgok felderítésével foglalkozik. Késõbb bõvül a brigád Yuki Nagatoval, a könyvmollyal, Koizumi Itsukival, a cserediákkal és Asahina Mikuruval, egy másodéves, kissé félénk lánnyal. Mindegyiküknek van egy nagy titka, de hogy mi az, az maradjon meglepetés.

A történet során leginkább Kyon szemszögébõl látjuk a dolgokat, az õ gondolatai képezik a történet felét és a humort is.
Kyon igencsak pesszimistán értékeli saját helyzetét, teszi ezt jó okkal, mivel õ Haruhi elsõ számú szolgája.
Bizony ez az állapot korántsem túl felemelõ; Haruhi hihetetlenül erõszakos, ha valamit el akar érni, és így Kyonnak esélye sincs az ellenkezésre, vagy legalábbbis nem túl sok. Mindent összevetve azért Kyonnak nincs olyan rossz dolga.

Az anime szerkezete elég érdekes; a részek nincsenek sorban. Ez direkt van így, szóval senki ne ijedjen meg, ha valamit furának talál.
Ha valaki ragaszkodik az eredeti sorrendhez akkor csak meg kell néznie az epizódok végén az ajánlóban, hogy Haruhi melyik részt jelenti be, mint következõt.
Ez azért fontos mert Kyon sorban említi a részeket egymás utánm Haruhi viszont idõrendi sorrenben. De érdekesebb szerintem, ha sorba nézi az ember, mint ha külön válogatnánk ki azt, hogy most elvileg melyik rész is jön.
Az elsõ résztõl ne ijedjen meg senki, mivel az direkt olyan, amilyen. Azt elöször mindenki nézze végig, mert nagy csattanó van a végén.

A The Melancholy of Haruhi Suzumiya egy remek alkotás, és méltán tett hatalmas népszerûségre mindenütt, ahol vetítették.
Remekül keverednek benne a stílusok; a humora egyedi, a történet érdekes, a rajzolása gyönyörû. A zenéje is jól sikerült; Haruhi Seiyuu-ja, Hirano Aya énekli az openinget, és az endinget is. Japánban a rajongókat már csak Haruhistaként említik.
Nézd meg, és téged is menthetetlenül rabul ejt majd a Haruhi láz! Animerajongóknak kötelezõ darab.Beküldte: Törölt felhasználó Megtekintve: 4144 db Időpont:2007. 12. 11. Hozzászólások: 23 dbValid CSS!  Valid XHTML 1.1  PageRank Kereső optimalizálás