Ma 2020. 07. 12-e van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
Shin Amen Osa
Címe: Shin Amen Osa
Angol címe: Phantom Master
Magyar címe: Árnybíró
Korhatár:

16 éven aluliaknak nem ajánlott!
Kategória: Movie
Epizódok száma: 1
Megjelenés éve: 2004
Műfaj: Akció
Horror
Démonos
Stúdió: Oriental Light and Magic
Képek: A google-n
Anime értékelése: 7 szavazat alapján: 8.29
Ismertető értékelése: 9 szavazat alapján: 8.11
Státusz: Ellenőrizve!


Az ismertető díjai

Új Ismertető verseny
1. forduló, 3. helyezett

Leírás

"Gyõzelem, vereség: értelmetlen szavak. Az élet ezek alatt a képek alatt folyik, és új képeket készít. Egy gyõzelem gyöngévé tesz egy népet, egy vereség föltámaszt egy másikat." (Antoine de Saint-Exupéry)

Volt Keleten egy nagy birodalom, Jushinnak nevezték. Egykor maga volt a Paradicsom. De Jushin már múltidõ - ahogyan az ott szolgáló árnybírók is, akiknek az volt a szent céljuk, hogy a birodalmat járva békét teremtsenek, és védelmezzék az elnyomottakat. Egy, csak egyetlen árnybíró maradt meg - Az õ neve Munsu, a Három Lovas Pecsét birtoklója.

Munsu, miután otthona elpusztult, útra indult - nyakába vette a hatalmas Földet, hogy bosszút álljon azon az emberen, aki miatt Jushinnak vége lett - Aji Tae, protagonistánk egykori legjobb barátja.

A film ott kapcsolódik be a történetbe, amikor Munsu kiszáradni készül egy végtelen sivatagban. Szerencséjére megmenti õt egy fiatal vándor, Monlyon, aki azért utazik, hogy árnybírónak tanulhasson, és bosszút állhasson a hazája elnyomóján, egy végtelenül gonosz helytartón, aki ráadásul fogva is tartja Monlyon szerelmét, Chun Hyangot.
Ám Munsu nem tudja tovább hallgatni a fiú elbeszélését, mert az holtan terül el - Munsuékat bekeretítte egy démoni horda, és a férfi is csak úgy tud elmenekülni, hogy otthagyja Monlyon testét.

Amikor elér a halott fiú városába, felkelti a népet, hogy végezzenek a helytartóval, ami végül sikerül is - de Munsu megint életveszélyes helyzetbe kerül, hála a különleges képességû, megbabonázott Chun Hyangnak: a lány minden erejével azon van, hogy megölje õt, ám egy pillanatban észreveszi Munsu hajában Monlyon hajpántját - Chun Hyang "felébred", és felajánlja szolgálatait Munsunak - az árnybíróknak mindig volt egy segítõjük, akit Sandonak neveztek, és a lány is annak készült Monlyon mellett.

Ketten indulnak tovább Aji Tae felkutatására, aminek eredményérõl ez a film nem ad teljes képet: aki kíváncsi a történet alakulására, az olvassa a magyar nyelven is megjelenõ füzeteket, vagy az angol változatot, ami fényévekkel elõrébb jár a sztoriban.

Az Árnybíró különlegessége, hogy nem japán eredetû - a mangát író és rajzoló két személy koreai - tehát nevezhetnénk manhwának is, de mivel Japánban került sor az elsõ kiadásra, az elõzõ megnevezést szokták használni rá.

A movie rajzstílusa leírhatatlanul részletes és színes, ráadásul az akciójeleneteket 3D-s animokkal fûszerezték az alkotók, ami hihetetlenül egyedi látványt teremt - nem spóroltak a rászánt pénzzel, az biztos.
A zenére sem lehet panasz, a dallamok távolkeleti hatást mutatnak, bár nem olyan kiemelkedõek, mint más híres anime dalai.

Érdemes megnézni úgy is, hogy nem ismered a mangát - a cikkíró is így tett, és emiatt lett rajongója a képregénynek, amit most szüneteltet egy ideig, mert annyira besûrûsödött a cselekmény a legutóbbi részekben, hogy ember legyen a talpán, aki rögtön felfogja ésszel - angolul, természetesen.

A Cowboy Bebop moviehoz hasonlóan ez se az a világmegváltó film, de nem hal bele az ember, ha végigszenvedi - a látvány miatt szembalzsamként is funkcionálhat.Beküldte: Törölt felhasználó Megtekintve: 2542 db Időpont:2007. 12. 09. Hozzászólások: 6 dbValid CSS!  Valid XHTML 1.1  PageRank Kereső optimalizálás