Ma 2020. 07. 09-e van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
Yu-Gi-Oh! Duel Monsters GX
Címe: Yu-Gi-Oh! Duel Monsters GX
Angol címe: Yu-Gi-Oh! Duel Monsters GX
Magyar címe: Yu-Gi-Oh! GX
Korhatár: Nem korhatáros!
Kategória: TV
Epizódok száma: 180
Megjelenés éve: 2004
Műfaj: Akció
Kaland
Iskolai élet
Játék
Stúdió: Studio Gallop
Képek: A google-n
Anime értékelése: 15 szavazat alapján: 7.87
Ismertető értékelése: 9 szavazat alapján: 7.11
Státusz: Ellenőrizve!


Leírás

A Yu-Gi-Oh! GX, mint ahogy a címében is benne van, egy új párbajozó generációról szól.
Új szereplõk, új környezet, de a történet lényege most is az : Mentsük meg a világot!

Mit várhatunk a YGO! GX-tõl?
Szép grafikát, izgalmas párbajokat, érdekes karaktereket és valamivel kevesebb misztikus elemmel megtûzdelt történetet.
Bár a sztori kb. 10 évvel az utolsó YGO! széria befejezõdése után játszódik, a "régi" szereplõk még mindíg felbukkannak itt-ott.

Tehát, az eltelt hosszú idõ alatt a párbaj semmit sem veszített jelentõségébõl, sõt iskolákat is alapítottak a fiatal tehetségek kikupálására.
A történetünk helyszínéül is egy ilyen iskola szolgál, ami cseppet sem meglepõ módon az ország legrangosabb akadémiája. A Párbaj Akadémiának egy magányos sziget ad otthont, a tenger közepén. Az iskola tanulóit három házba osztják be, amiket a Szent Bestiákról neveztek el, Osiris, Ra, Obelisk.

A Párbaj Akadémia felvételi vizsgája a végéhez közeleg, már az utolsó párbaj is eldõlt, mikor váratlanul betoppan a fõszereplõ, Yuki Juudai. Szerencséje van, mert az iskola legundokabb egomániás tanára, Chronos de Medici (ugyan nem önszántából, de) hajlandó párbajozni vele. A tanár fájdalmas leckét akar adni a késõn érkezõ jelöltnek, de Jaden tehetségével keresztülhúzza számításatit, és csúfos vereséget mér rá. A fiú ezzel nemcsak felvételt nyer az akadémiára, de jópár barátot (és ellenséget) is szerez.

1. széria

A sztori elsõ fele iskolai párbajokról szól, találkozhatunk tarzan-emberekkel, párbajóriásokkal, és csinos és tehetséges lányokkal is.
A másik felének története azonban még izgalmasabb, ugyanis ebben az iskola hat legjobb párbajozójára egy-egy szellemkulcsot bíznak, amit árnyéklovasoktól kell megvédeniük, hogy azok ne szabadíthassák a világra a Szent Bestiák szörnyû erejét.

2. széria

Az 53. epizóddal megkezdõdik az új tanév a Párbaj Akadémián ahová Juudai és Sho már másodéves tanulókként térnek vissza.
Az új év elsõ kihívását egy Edo Phoenix nevû fiú jelenti Juudai számára. Edo látszólag zsenge kezdõ, valójában azonban nemcsakhogy profi párbajozó, de egy igazi zseni Hogy mi dolga van Juudaial?
Elõször csak Saiou Takuma tanácsára keresi fel õt, hogy tanulhasson az akadémia legjobbjától. Késõbb viszont Juudai komolyan belebonyolódik az ügyükbe. A jós számára az is kétségessé válik, hogy egyátanál Edo a "Kiválasztott Párbajozó"
Hogy kiderítse az igazságot, Saiou az ázveszi az Akadémia Obelisk házának vezetését, és a tanulóiból toborozza a seregét.

Ahogy a Yu-Gi-Oh!-ból, úgy a GX-bõl is több évad készült, Japánban eddig három szériát adtak le, mindegyik 52 részes. A sorozat 4. szezonja még mindíg fut.
Bár a 2. és 3. szezon sok izgalmat és új szereplõt tartogat a rajongók számára, sajnos elég valószínû, hogy Magyarországon nem szinkronizálnak le többet, hasonló okok miatt, mint a YGO! esetében.Beküldte: Törölt felhasználó Megtekintve: 4165 db Időpont:2007. 09. 29. Hozzászólások: 1 dbValid CSS!  Valid XHTML 1.1  PageRank Kereső optimalizálás