Ma 2020. 10. 22-e van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
NieA_7
Címe: NieA_7
Angol címe: NieA under Seven
Hivatalos weboldal: http://www.geneon-en...
Korhatár:

16 éven aluliaknak nem ajánlott!
Kategória: TV
Epizódok száma: 13
Megjelenés éve: 2000
Műfaj: Akció
Vígjáték
Sci-fi
Stúdió: Geneon Entertainment
Kadokawa Shoten
TBS
Képek: A google-n
Anime értékelése: 3 szavazat alapján: 8
Ismertető értékelése: 5 szavazat alapján: 9.4
Státusz: Ellenőrizve!


Leírás

"Furcsa érzés azt a pillanatot látni, amikor a különleges dolgok mindennapivá válnak." -Mayuko

Mayuko (18) szegénységben tengeti mindennapjait, az iskola mellett két helyen is dolgozik. A családja régi birtokán él, egy fürdõben, viszont a meglehetõsen szerény szobáját csak bérli, a családja elköltözött.

A címszereplõ földönkívüli, NieA, Mayuko szekrényében él. A földönkívüliek még Mayuko születése elõtt érkeztek a Földre, viszont érkezésükkel semmit nem változtattak meg, mára már teljesen hétköznapi dolog az emberek és a földönkívüliek együttélése. Az ûrhajó, amivel jöttek látható messze a távolban, a fürdõ tetejérõl, de már mindenki megszokta, hogy ott van, senki nem tulajdonít neki nagyobb szerepet.

A földönkívüliek kategóriákat alakítanak ki maguk közt, plusz öt és mínusz öt között. NieA hét alatti, tehát a társadalmi hierarchiában nagyon alul van, még csak nem is jegyzik létezését, sõt még antennája sincsen, mint a többinek, bár ez õt nem zavarja. Eléggé egysíkú gondolkodású, csak az érdekli, hogy mindig megkapja az ételét. Személyiségét tekintve leginkább egy macskára hasonlít, aki egész nap kóborol, de általában este a vacsorára hazaérkezik.

NieA rengeteg bonyodalmat okoz Mayuko számára. Mivel Mayuko elég szegény, így nem mindig tud megfelelõ ételt tenni NieA elé. NieA gyakran elkóborol, és mindenféle szeméttel tér haza, amikbõl UFO-t épít, hogy majd jó pénzért eladja, de mindig közbejön valami kis baleset.

Mindezek ellenére Mayuko nem utálja NieA-t, mindig várja haza és aggódik érte, sõt kicsit irigykedik is rá, hogy hogyan tud valaki ennyire felelõsségmentesen, szabadon élni. NieA-n múlik, hogy kihúzza Mayuko-t az iskola és a folyamatos munka által okozott fásultságából, és megmutassa neki, hogy milyen gyönyörû is a világ, amiben élünk.

A mû története csak pár hónapot mutat be, de ez elég ahhoz, hogy felhívja a figyelmünket az élet apró örömeire. Minden eseményt Mayuko szemszögébõl látunk, aki mindent kedvesen mutat be, így az egész mû pozitív gondolkodásra sarkall. A mûben helyet kap a felnõtté válás, az egymás iránti törõdés és az egymásra odafigyelés ereje is, és az idõ múlásával változó és állandó dolgok harmóniája.

A karakterdizájn Yoshitosi ABe munkája, (S.E. Lain, Texhnolyze, Haibane Renmei) a rendezõ Tomokazu Tokoro, aki szintén részt vett a Haibane Renmei készítésében. A mûre igencsak jellemzõ a "domestic poor@nimation" alcíme. Helyenként elnagyoltak a rajzok, több helyen elég erõs stilizálást alkalmaznak, de helyenként épp az ellenkezõje és gyönyörû árnyékolt karaktereket láthatunk. (fõleg az állóképeknél, de nem csak ott)

Témáját tekintve gyökeresen eltér ABe más munkáitól, és egyáltalán nem sablonos sem a története, sem a megvalósítása. Többen az FLCL-hez (Furi Kuri) hasonlítják, illetve azt állítják, hogy annak csak egy másolatáról van szó, azonban én ezzel nem értek egyet. Az igaz, hogy az FLCLben is vannak idegenek, ott is hamar beépülnek az emberi társadalomba, ahogy kihasználják az emberek õket, de az FLCL telis tele van szélsõségekkel. A NieA pedig szélsõségesen mentes tõlük!

A soundtrackja gyönyörû, az intrónál teljesen egyén-függõ, hogy tetszik-e valakinek, (én nagyon különlegesnek és jónak találtam) az ending pedig aranyos. A karakterek nagyon kidolgozottak, a lelki világukba beleláthatunk. Ahogy néztem szinte el is felejtettem, hogy animét nézek, még az idegenek jelenlétét is hamar megszokja a nézõ, akárcsak a kis település lakói tették.

Története igen egyszerû, nem igényel komoly figyelmet és többszöri újranézést megértése, viszont a mélyen és részletesen kidolgozott karakterek mindenért kárpótolnak! Ha egy célcsoportot kellene kijelölnöm ennek a vígjátéknak a megtekintésére, akkor mindenképp a komolyabb, érettebb anime-nézõknek szánnám, és semmiképp sem elsõ animének!Beküldte: Törölt felhasználó Megtekintve: 1925 db Időpont:2007. 09. 22. Hozzászólások: 2 dbValid CSS!  Valid XHTML 1.1  PageRank Kereső optimalizálás