Ma 2020. 07. 09-e van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
Slayers
Címe: Slayers
Angol címe: The Slayers
Magyar címe: Slayers-A kis boszorkány
Hivatalos weboldal: http://www.slayers-t...
Korhatár:

12 éven aluliaknak nem ajánlott!
Kategória: TV
Epizódok száma: 26
Megjelenés éve: 1995
Műfaj: Kaland
Fantasy
Mágia
Vígjáték
Akció
Stúdió: Easy Film
TV Tokyo
Képek: A google-n
Anime értékelése: 19 szavazat alapján: 8.63
Ismertető értékelése: 17 szavazat alapján: 8.59
Státusz: Ellenőrizve!


Leírás

A történet kezdetekor megismerhetjük Linát a fiatal kis boszorkányt aki éppen egy csapat banditát rabol ki mert véleménye szerint rablóktól lopni nem bûn. Ám ezúttal valami nagyon értékes dolgot zsákmányolhatott mert a rablók nem hagyják veszni a kincseket és a nyomába erednek, Lina épp megküzdene velük amikor megjelenik Gourry Gabriev a fény lovagja és könnyû szerrel legyõzi a banditákat. Linát azonban gyereknek nézi így kötelességének mitöbb szent küldetésnek érzi hogy elkísérje a következõ városba, ám úgy alakul hogy tovább eggyütt maradnak így hát Lina és Gourry együtt vándorolnak.

A késõbbiekben azonban egy új ellenségük is akad Zelgadis a titokzatos harcos aki a banditáktól rabolt kincsek egyikét szeretné megkaparintani. De nem csak õ van ezzel így, ott van még Rezo a vörös pap akinek színtén ez a vágya .Késõbb kiderül hogy a kincs amelyere oly sokan szeretnék rátenni a kezüket nem más mint a Lináéknál lévõ orihalcon szobor melynek belsejébe az istenek oszlopából egy darabot rejtettek. Ez a mágikus tárgy nem más mint a bölcsek köve aminek hatalmával fel lehetne támasztani Shabranigdot a sötétség urát aki könnyû szerrel pusztulást hozhat a világra.

A történet nagyjából két fejezetre osztható az elsõ a Shabranigdoval való harc a másik a már újjászületett Rezo, Zanafar páros elleni küzdelem. Persze a két fõszál mellett is láthatóak egyéb részek ezek inkább a humorra koncentrálnak.

Az összes rész igazán izgalmas és van cselekménymenete sehol nem válik unalmassá a történet,aki szereti ezt a mûfajt annak biztosan tetszeni fog !

A grafika és a rajzolás eléggé kidolgozott habár meglátszik rajta hogy nem egy mai anime, fõleg a harcjelenetekben ahol színte csak a sablon mozgást alkalmazták. A színvilág ugyan kicsit egysíkúra sikeredett de lényegében szépen meg van rajzolva és a karakter ábrázolás is elég egyedi.

Az opening elsõ képeiben kicsit eltérõ rajzolásmóddal találjuk magunkat szemben, ám lényegében ezeknek csak annyi szerepük van hogy roviden és tömören bemutatják Lina tipikus mindennapjait. A további képkockák bemutatják a sorozat rövid összefoglalóját, ebbõl nagyrészt megláthatjuk mire számíthatunk ettõl az animétõl.

Az ending a sorozatban soha nem látott képeket mutat be, de semmi különleges cselekmény csupán Lina és Gourry egy két pillanatképe melyek a történet szempontjából lényegtelenek.

A sorozat alatt hallható zenék teljesen passzolnak az éppen alattuk látható képekkel. Az opening alatt egy ütemesebb tempósabb dal szól míg az endingnél egy kicsit lassabb, dallamosabb zenét hallhatunk.A sorozat aláfestõ zenéit is eléggé eltalálták. Mindíg meghozzák a kellõ hatást , ha kell feljebb szítják a hangulatot de ugyanígy megvan a drámai hatásuk is.

A sorozathoz tartozik még két sorozat amik a történet folytatásai valamint két OVA és öt Movie melybõl négy Lina múltjába enged visszatekintést és az ötödik film ami úgyahogy a történet folytatása, szerintem mindet érdemes megnézni !Beküldte: Törölt felhasználó Megtekintve: 3430 db Időpont:2007. 08. 29. Hozzászólások: 26 dbValid CSS!  Valid XHTML 1.1  PageRank Kereső optimalizálás