Ma 2020. 07. 05-e van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
D. Gray-man
Címe: D. Gray-man
Angol címe: D. Gray-man
Hivatalos weboldal: http://www.tv-tokyo....
Korhatár:

16 éven aluliaknak nem ajánlott!
Kategória: TV
Epizódok száma: 103
Megjelenés éve: 2006
Műfaj: Fantasy
Horror
Akció
Shounen
Stúdió: TMS Entertainment
Letöltések: Felirat
Képek: A google-n , Képgaléria
Anime értékelése: 25 szavazat alapján: 9.24
Ismertető értékelése: 21 szavazat alapján: 8.81
Státusz: Ellenőrizve!


Leírás

A történet egy képzeletbeli, 19. századi Európába enged betekintést. Macskaköves utcák, egyszerû házak és emberek élik mindennapjaikat mit sem sejtve a világukat fenyegetõ veszélyrõl. Sokat nem tudunk meg a városról, ahova Allen Walker érkezik.
A fiatal (15), õsz hajú fiúban történetünk fõszereplõjét ismerhetjük meg. Szinte árván nõtt fel, igazi szüleirõl semmit nem tudni s szomorú múltját még elviselhetetlenebbé teszi a tudat, hogy õ maga végzett nevelõapjával és legkedvesebb barátjával . "Szeretett" mesterének köszönhetõen útra kelhetett, hogy a Fekete Rendhez csatlakozva Ördögûzõként segítsen embertársain.
Maga a rend közvetlen kapcsolatban áll a Vatikánnal, küldetése pedig megállítani az Ezeréves Grófot - Millenium Earl - (azért elég ciki lenne még egy özönvíz ). Az Ördögûzõk csodálatos tehetséggel vannak megajándékozva, képesek használni és irányítani az Innocence-t (jótanács: saját érdeketekben inkább nem lefordítani fanok elõtt ), a tökéletes isteni szubsztanciát (anyagot), amit az elmúlt korban alkottak a Gróf talpnyalóival (Akuma - szörnyeteg) vívott küzdelem során.
Úgy tartják 109 Innocence szóródott szét szerte a világon. Eme anyag tökéletessé válásához elõbb megkeresi a számára kompatibilis (a vele szinkronban lévõ) személyt, majd kibontakozva önmagából létrehozza az Anti-akuma fegyvert (több típusú, fejlõdésre képes, személyre szabott fegyver). A történetben több szövetséges is csatlakozik Allenhez, amire igencsak nagy szüksége lesz, mert útjaik során egyre magasabb szintû, egyre erõsebb Akumákkal kénytelenek szembeszállni.
Mindemellett felbukkan egy másik nagy rivális csoport is, Noé Klánja, melynek tagjai Noé leszármazotai. Mindegyikük hatalmas erõvel rendelkezik s az Ezeréves Gróffal szövetséget kötve pusztítanak a Földön.

Néhány fontosabb karaktert szeretnék kiemelni és röviden bemutatni:

Allen Walker (fõszereplõ ):
Igazán szimpatikussá válik mindazok számára, akik elkezdik nézni az animét. Naívan szeretne az összes elveszett lelken segíteni, de az élet pofozkodós kedvében van. Anti-akuma fegyvere a bal karjába ágyazódott be, vöröses színû és (sajnálatára) parazita típus (mivel állandóan ehetnékje van miatta).

Kanda Yu (a sorozat ügyeletes bishije ):
Ha valaki kicsit is kedveli a magának való, végletekig komoly (halvérû), rideg és elutasító srácokat, akkor õt neki találták ki (felhívom mindenki figyelmét, hogy az úrfi már nagykorú). A mellkasán lévõ tetoválásnak köszönhetõen elképesztõ gyorsasággal gyógyulnak sebei. Mugen nevû katanája (japán kard) az Innocence-e, amit elõszeretettel használ is.

Lavi (öhm...hát, no comment ):
Elsõ ránézésre nagyon barátságos, nyílt és közvetlen (talán túlságosan is). Másodjára is, csupán ezen remek tulajdonságok mellé társul még, hogy õrületbe kergeti az embert a "humorával" . Innocence-e az Oodzuchi Kodzuchi nevû kalapács, amit képes "méretre szabni".

Lenalee Lee ("tökéleteskisasszony" ):
Senkihez sincs egy rossz szava sem, örömmel segít mindenkin és barátként feláldozná az életét (engem néhány rész után már nagyon, nagyon ... idegesített ). A fegyvere a Sötét Csizma (Dark Boots), amitõl kegyetlen elkezd lobogni az a ritka hosszú szoknyája ... (de azért mégse számítsatok arra, h kivillan, ami nem kéne )

Ami leginkább megtetszett nekem az a színvilága. Szvsz azonnal megfogja a nézõt a (többnyire) sötét árnyalatok eme kombinációja. A részek alatt futó zenék kellemesen visszacsengenek a nézõnek (fõleg a második op.ját nem bírtam kiverni a fejembõl )
Aki a mangát olvasta, annak azonnal feltûnik valami, nem stimmelnek a nevek. Fogalmam sincs miért gondolták, hogy így jobb , talán lényegtelen is.
Az anime egy "hibája" (ami egyben igen nagy elõnye is!!!) néhány filler része . Hál' istennek a nézõ kellemesen fog csalódni, mert éppen ezen "töltelékek" egészítik ki a manga néhány magyarázatra váró fejezetét
A második szezonról csak annyit mondanék, hogy egyre inkább húzódik a manga horror kategóriájához X) ..... hehehe

Ajánlom azoknak, akik szeretik az idegtépõ izgalmakat, a (néha fárasztó vagy éppen idegesítõ) poénokat, a váratlan meglepetéseket és természetesen a csatákat. Jó szórakozást!Beküldte: Törölt felhasználó Megtekintve: 6798 db Időpont:2007. 08. 09. Hozzászólások: 29 dbValid CSS!  Valid XHTML 1.1  PageRank Kereső optimalizálás