Ma 2020. 07. 04-e van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
Fate/stay night
Címe: Fate/stay night
Angol címe: Fate/stay night
Magyar címe: Fate/stay night
Korhatár:

12 éven aluliaknak nem ajánlott!
Kategória: TV
Epizódok száma: 24
Megjelenés éve: 2006
Műfaj: Akció
Fantasy
Dráma
Misztikum
Történelmi
Stúdió: TBS
Studio DEEN
Frontier Works
Képek: A google-n
Anime értékelése: 15 szavazat alapján: 9.2
Ismertető értékelése: 9 szavazat alapján: 8.56
Státusz: Ellenőrizve!


Leírás

A Fate/stay night a 21. században játszódik, bár az elsõ képkockák a 10 évvel ezelõtti nagy pusztulást mutatják be. Ez az a hatalmas tûz melyben Shirou elveszti családját és Emiya Kiritsugu fogadja örökbe. Shirou nem tudja, de a robbanás a Szent Grál Háború miatt következett be, pontosabban annak a végkimenetelét jelentette.

A Szent Grál Háború már nagyon réggen elkezdödött, ugyanis bizonyos idõközönként 7 mágust választ ki a Grál, hogy megküzdjenek érte. Ezt a harcot életre vagy halálra vívják, de nem hét köznapi fegyverekkel, hanem Hõsi Lelkekkel! A kiválasztott Mágusok fejenként 1 Szolgát idézhetnek meg, akik Mesternek szólítják õket, harcolnak helyettük és velük. A Szolgák Hõsi Lelkek, akik a múltban éltek, de még volt valamilyen befejezetlen dolguk, s a Szent Grált akarják megszerezni ahhoz ,hogy befejezzék az életüket. A Szolgákat 7 kasztba soroljuk: Assasin, Saber, Archer, Caster, Berseker, Rider, Lancer és így kell õket szólítani, ugyanis a Szolgák igazi neve, a gyenge pontjukat is elárulja. Például az animében szereplõ Berseker Herkulest testesíti meg, így tudjuk, hogy 12x kell megölni.

A fõszereplõt már említettem, Emiya Shirounak hívják, egy átlagos diák. Mindenkinek segít, vannak barátai, és szeret elektromos tárgyakat javítani, de nem hagyományos módon. Shirou tud varázsolni, pontosabban Kiritsugu tanította meg neki az úgynevezett megerõsítés varázslatot, ami egy alapvetõ mágikus képpeség. Ettõl eltekintve hétköznapi életet él, Fujimurával (aki a szomszédja, tanárnõje és felvigyázója), Sakurával (aki a legjobb barátjának a húga és mindig õ készíti a reggelit és vacsorát).

Shirou élete azonban fenekestül felfordul, mikor egyik nap késõbb megy haza a suliból. Két Szolgát lát harcolni, megijed és elfut, az egyik mégis követi, majd megöli. Tosaka Rin talál rá (az egyik osztály társa, mellesleg Archer Mestere), aki feltámasztja. Shirout továbbra is követi a Szolga, aki megölte, és még egyszer meg akarja ölni! Shirout egy gyönyörû lány védi meg, aki Shirou szolgája. Tosaka és Archer is megérkezik és felvilágosítja Shirout a Szent Grál Háborúról, majd szövetséget kötnek.

Shirou Szolgája nem más, mint Saber az egyik legerõsebb Szolga. Innentõl kezdve hõseink belecsöppennek a fordulatok kavalkádjába és a harcok hevébe.

Az anime egy játékból készült, de ahhoz képest a története nagyon kiforrott, bár néhol vannak elvarratlan szállak. A grafikája nagyon szép, a karakterek nagyon jók! Az opening és ending témája pedig kitünnõ!Beküldte: Törölt felhasználó Megtekintve: 3920 db Időpont:2007. 07. 13. Hozzászólások: 18 dbValid CSS!  Valid XHTML 1.1  PageRank Kereső optimalizálás