Ma 2020. 07. 09-e van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
Himiko-Den
Címe: Himiko-Den
Angol címe: Legend of Himiko
Hivatalos weboldal: http://www.centralpa...
Korhatár: Nem korhatáros!
Kategória: TV
Epizódok száma: 12
Megjelenés éve: 1999
Műfaj: Mágia
Kaland
Fantasy
Shoujo
Dráma
Stúdió: Group TAC
Studio Jack
TV Tokyo
Pioneer LDC
Amuse
Képek: A google-n
Anime értékelése: 3 szavazat alapján: 6
Ismertető értékelése: 11 szavazat alapján: 7.55
Státusz: Ellenőrizve!


Leírás

A történet a yamataiak földjén játszódik, ahol is éppen királynõ választásra készülnek. Nem is akárki választja ki a királynõt, mint az ország védelmezõje Bokka, a szent tûz. De sajnos nincs idõ arra, hogy megtudjuk ki lesz a kiválasztott, mivel a Kune Birodalom éppen akkor támadja meg az országot. Bokka a királynõ jelölteket (név szerit: Fujina, aki állandóan szakét iszik, Seika, a jósnõ, Shino, a táncoslány, Imari, a tehetséges kardos és a két szeleburdi lány Tadami és Koran) szétszórja a világban, és ad az erejébõl a lányoknak.
A Bokka-t védi a tûz õrzõje, akinek éppen kislánya születik, akit Himikonak neveznek el, és szintén azért jött a világra, hogy Bokkat megvédje. A Kune Birodalom királyának fia, Shikara betör a szent oltárhoz, és mivel Himiko veszélyt jelent rá, ezért a tûzbe dobja, de Bokka elküldi a lányt egy párhuzamos világba.

Nem sokkal késõbb egy kisfiú, Kutani találja meg a babát, és egy régész család neveli fel. Kutani és Himiko együtt nevelkedtek fel, és most 15 éves középiskolások. Mikor Himiko meg akarja tudni, hol találták meg, akkor Bokka erejével visszakerülnek Yamatai földjére. Itt már 3 éve próbálják vissza szerezni birodalmukat, és most Kutaniban és Himikoban látják a megoldást, mivel úgy tûnik Bokka ereje beléjük költözött.
De senki sem tudja milyen gonosz tervet eszel ki Shikara....

Vajon sikerül-e a yamataiaknak visszaszerezni az országukat? Kutani és Himiko hogyan fog tudni segíteni a felkelésben...? Az ehhez hasonló kérdések a történet végén ki fognak derülni.

Szerintem ez egy izgalmas fantasy történet, és ráadásul nem is hosszú, de ez alatt a 12 rész alatt sajna nem derül ki minden, amit én személy szerint hiányoltam, de ettõl függetlenül is teljesen élvezhetõ a történet.

A történetnek sajnos nincs folytatása, de ajánlom mindenkinek a mangát, amibõl talán mindent megtudhatunk.
Nekem kifejezetten tetszett a zene, fõleg az opening (Pure Snow - Yuko Sasaki), szerintem nagyon szép, na és persze a grafikája sem rossz.

Kifejezetten azt tetszett benne, hogy nincs elnyúzva a történet, mint pár másik animénel, ahol is mondjuk 26 részen keresztül nem történik semmi, de itt egymást követik az események.

Jó szórakozást hozzá!Beküldte: Törölt felhasználó Megtekintve: 2124 db Időpont:2007. 07. 01. Hozzászólások: 8 dbValid CSS!  Valid XHTML 1.1  PageRank Kereső optimalizálás