Ma 2020. 07. 09-e van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
Chobits
Címe: Chobits
Angol címe: Chobits
Korhatár: Nem korhatáros!
Kategória: TV
Epizódok száma: 26
Megjelenés éve: 2002
Műfaj: Vígjáték
Dráma
Sci-fi
Szerelem
Stúdió: CLAMP
MADHOUSE
Képek: A google-n , Képgaléria
Anime értékelése: 26 szavazat alapján: 8.27
Ismertető értékelése: 22 szavazat alapján: 7.59
Státusz: Ellenőrizve!


Leírás

Akárhogy szépítjük a dolgot, attól még tény marad: az emberiség lusta. De, mint köztudott, a lusta emberek találják fel a leghasznosabb dolgokat, mint például darálót a mozsár helyett, vagy a tojásszeletelõt (azt most hagyjuk hogy ez mennyire hasznos, fõleg amikor széttrancsírozza a tojást szeletelés helyett). Most ennél komolyabb találmányról van szó: megalkották a Persoconokat, hogy helyettünk dolgozzanak, vezessék a háztartást, neveljék a gyereket, vagy bármi más amire gazdájának nincs ideje ill. nincs hozzá kedve; vagy csak egyszerûen segíti gazdája munkáját. A Persoconok valójában robotok. Na nem akármilyenek, lógó vezetékekkel és rideg fémvázzal, zölden világító szemekkel, hanem teljesen ember kinézetûek (leszámítva, hogy a fülük háromszögre emlékeztet, és nagy), azon belül pedig vonzó fiatal nõnek látszanak.

Fõszereplõnk, Hideki Motosuwa egyetemre szeretne járni, de elrontotta a felvételi vizsgát, ezért kénytelen vidékrõl a városba költözni és elõkészítõ iskolába járni, plusz dolgozni, hogy legyen mibõl megélnie. Nagyon szeretne egy saját persocont, de (természetesen) nincs rá pénze.
Egy nap, munkából hazafele menet az egyik sikátorban a szemét között meglát egy nõt rongyokba bugyolálva. Segíteni akar neki, amikor rájön, hogy nem egy nõt lát, hanem egy kidobott Persocont. Felcsillan a szeme, és szerzeményét hazaviszi, hátha javítható még. Alaposan megvizsgálja, és villámcsapásként éri a felismerés: a szerkezet bekapcsológombja az intim szférájánál található! Ez persze nem rettenti el attól, hogy bekapcsolja.
Amikor a Persocon feléled, Hideki megpróbálja kideríteni mi történhetett, de a lány csak annyit képes mondani, hogy "chii", úgyhogy ha történetét nem is sikerül kideríteni, a neve legalább már eldöntött. Chii memóriája teljesen törlõdött, nem tud beszélni, nem "emlékszik" semmire, nincs programja arra, hogy mit csináljon. Ezek kiderítéséhez Hideki szellemileg kissé alultáplált, ezért nagy segítségét veszi barátjának, Hiromu-nak és pöttöm Persoconjának, Sumomo-nak, valamint a Persocon-mindentudó Minoru-nak.

Az elsõ és legmeglepõbb dolog, hogy Chii önmagától tanul, amire az ismert Persocon-típusok egyike sem képes, és más Persoconok nem képesek hozzá csatlakozni, ha mégis sikerül, azonnal meghibásodnak; ezért hõseink úgy gondolják hogy Chii valószínûleg a titkok homályába veszõ 'Chobits' típushoz tartozik amelybõl egyetlen darab sincs forgalomban és csak nagyon kevesen (és keveset) tudnak róluk.
Chii feltûnése után egy különös képeskönyv-sorozat is megjelenik, amit Chii imád olvasni, a nézõnek pedig könyvrõl-könyvre egyre furcsább érzése támad velük kapcsolatban...
Micsoda, vagy kicsoda Chii? Egy 'Chobit'? És mi van ezzel a 'Chobits' típussal? Mire jók a képeskönyvek, ha egyáltalán jók valamire?

Azt hiszem, ez a világ egyik leges-legaranyosabb animéje, egy nagyon jó történettel, gyönyörû rajzokkal, az opening és az ending szerintem nem túl megragadó, de ez ízlés dolga, mindenesetre semmiképpen sem ront az élményen
A mangát is érdemes elolvasni, néhány dolog másképpen van benne.Beküldte: Törölt felhasználó Megtekintve: 4999 db Időpont:2007. 06. 26. Hozzászólások: 21 dbValid CSS!  Valid XHTML 1.1  PageRank Kereső optimalizálás