Ma 2020. 07. 05-e van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
Dragon Half
Címe: Dragon Half
Angol címe: Dragon half
Korhatár:

12 éven aluliaknak nem ajánlott!
Kategória: OVA
Epizódok száma: 2
Megjelenés éve: 1993
Műfaj: Õrültség
Fantasy
Vígjáték
Akció
Stúdió: Victor Entertainment
Képek: A google-n
Anime értékelése: 6 szavazat alapján: 8
Ismertető értékelése: 7 szavazat alapján: 9.14
Státusz: Ellenőrizve!


Leírás

Egyszer volt hol nem volt, volt egyszer egy olyan világ, ahol sárkányok is éltek. Abban a világban élt egy bugyuta kilapított békafejû király, aki Ruth-ot a legjobb kardforgatóját elküldte, hogy ölje meg a veszélyes vörös sárkányt. Ruth ahelyett, hogy megölte, feleségül vette, s született egy gyerekük Mink. Felettébb kellemes dulakodásban, szídkozásban gazdag szeretet teljes életet éltek.
Mink (félsárkány) szerelmes lett Dick Saucerbe, a hirhedt sárkányölõ énekesbe, mindenki "szõke hercegébe". ( Úgy látszik náluk családi vonás, hogy ellenségbe kell szerelembe esni.) Elhatározta, hogy kijut a koncertjére, ami a közeljövõben a városban lesz.

A bugyuta kilapított békafejû királynak mindeközben azon fõtt a kilapított béka feje, hogyan gyõzhetné le Ruth-ot, aki elárulta. Természetesen, miután legyõzte, a sárkányt õ venné feleségül. (kit is érdekel, hogy egy aggresszív kezelhetetlen sárkány mit is akar...)
Az egyik királyi tanácsadó Rosario, akire még nem sújtott le "az király haragja" hatalmas kõtömb képében, felajánlja szolgálatait a királynak, hogy megöli Ruth-ot úgy, hogy törbecsalja a lányát. A csapda meglehetõsen érdekesre sikeredett, s Mink nem is esett bele, ezért másfajta módszereket kellett alkalmazni. Éljenek az õsi módszerek a köpõcsövek, fõleg, hogyha felfedezzük, hogy nem szívni kell, hanem fújni, s akkor az ellenségre is hatással lesz. Rosario miután élete egyik legnagyobb felfedezését megélte, vagyis felfedezte a köpõcsõ rejtelmeit, elvitte Minket a királyi palotába, ahol meg voltak róla gyõzõdve, hogy Mink halott. Vajon túlélte Mink a köpõcsövek mérgét? Hát persze, hogy túlélte, s a Hófehérke tervnek sem dõlt be. Mivel lehet egy mérges félsárkányt lecsillapítani? Hamis Dick Saucer jeggyel.

A sikertelen Mink ölési kísérlet után a bugyuta kilapított békafejû király újabb ötlete, hogy úgy ölheti meg, hogy felbéreli Dick Saucert, akibe a lány fülig, vagy inkább "szarva" hegyéig szerelmes.
Mink mindeközben lóhalálában (esetleg mondhatnuk sárkányhalálábant is) keresi az ember italt, melytõl emberré válhat, hogy õ és szerelme örökké boldogan együtt élhessenek.
Vajon most is gyõz a szerelem, vagy Mink-et megöli az, ki a szívének legkedvesebb?

Az animébõl kiderül, hogy mire is jó a méreten aluli agytérfogat, mikre lehet használi a hashajtót, hogy nem lehet megölni olyas valakit, akirõl nem tudjuk hogy néz ki és hol van, s még sok hasonló ilyen esetre kapunk választ.

Aki megnézi az biztos, hogy 2x20 perces edzést tart a rekeszizmának. A grafikája meglehetõsen érdekes. Nagyon sok poén forrása, a chibi karakterek eldeformált arckifejezése és hangja.

Op nincs, de az Ed-t mindenkinek ajánlom, hogy nézze végig, mert van olyan súlyos, mint az anime.

Itt a vége fuss el véle, s remélem mindenkinek tetszeni fog ez az anime.Beküldte: Törölt felhasználó Megtekintve: 2336 db Időpont:2007. 06. 21. Hozzászólások: 8 dbValid CSS!  Valid XHTML 1.1  PageRank Kereső optimalizálás