Ma 2020. 07. 12-e van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
Hikaru no Go
Címe: Hikaru no Go
Angol címe: Hikaru
Hivatalos weboldal: http://www.tv-tokyo....
Korhatár: Nem korhatáros!
Kategória: TV
Epizódok száma: 75
Megjelenés éve: 2001-2003
Műfaj: Iskolai élet
Shounen
Sport
Pszichológiai
Sci-fi
Stúdió: Kids Station
TV Tokyo
Studio Pierrot
Dentsu
Képek: A google-n
Anime értékelése: 3 szavazat alapján: 9.33
Ismertető értékelése: 5 szavazat alapján: 7
Státusz: Ellenőrizve!


Leírás

Shindou Hikaru és barátja, Akari, nagyapja padlásán kutat, amikor talál egy Go táblát. A táblában egy ezer éves szellem lakik.
Fujiwara no Sai, régen egy nagyon jó Go játékos volt. A császárt tanította a játékra. De a császárnak két oktatója is volt, aki kihívta Sait. A kihívó még a játék elején csalt, de ezt csak Sai vette észre, próbált szólni, de a másik játékos úgy állította be, mintha Sai csalt volna. A császár elrendelte a játék folytatását, amiben sajnos Sai veszített, nem tudott a szégyennel együtt élni és két napra rá megfojtotta magát. Minden álma az volt, hogy minél többet Gozon, és hogy egyszer megfejtse a Végsõ lépés titkát. A lelke egy Go táblához lett kötve, amit megtalált egy kisfiú Torajirou. Mivel Sai minden áron játszani akart, és sajna nem tudta megfogni a köveket, azért Torajirou játszott helyette. 20 évesen legyõzte mesterét, Honinbou Shuusakura változtatta nevét, és õ lett a világ egyik legjobb játékosa.
Hikarut nem igazán érdekelte a Go, de Sai unszolására, bement egy Go szalonba, és egy vele, egy idõs fiúval játszott, akit le is gyõzött. A fiú Touya Akira volt, Touya-Meijin fia, akirõl azt tartották, hogy õ áll a legközelebb a Végsõ lépés titkához. Touya nem tudta elviselni, hogy egy kezdõ legyõzte, elhatározta, hogy a jobbaknál s jobbá válik, és ha eljön az idõ, legyõzi Shondout. Õ és Shondou örök riválisokká váltak ezzel a partival. Hikaru élvezi, hogy könnyen legyõzi az ellenfeleket, de elhagyatottnak érzi magát a játékok során, és ezért elhatározza, hogy õ is meg tanul játszani. Órákra járt, amikor is ismét találkozik Akirával, és összeszólalkoznak. Ekkor elhatározza, hogy õ is profivá fog válni, és hogy le fogja gyõzni Touya Akirát Sai segítsége nélkül.

A 75 részen keresztül követhetjük nyomon Shindou rögös útját a profivá válás felé. Akik nem ismerik a Got, azoknak sem kell aggódni, mert minden rész után van egy rövidke kis film, amivel a Go alapjaira oktatnak, így a 75 részen keresztül bárki megtanulhat Gozni.
Az animét legjobban a Captain Tsubasa-hoz tudnám hasonlítani. Mindkét anime fõszereplõjében megvan a kitartás, a gyõzni akarás, és a hogy semmiféleképpen nem adják fel a célt, amit kitûztek maguk elé.

Szerintem, aki megnézi ezt az animét az egybõl Go rajongó lesz, és minden szeretne tudni errõl a táblás játékról.

Nem beszéltem még a zenérõl és grafikáról. Errõl csak annyit, hogy a zene és a grafika is nagyon jó.

A sorozathoz tartozik még egy tv special, ami movie hosszúságú, és 76. résznek lehet venni.

Nem rég olvastam egy külföldi oldalt, és ott úgy tûnik, hogy ez a sorozat még közel sincs befejezve.Beküldte: Törölt felhasználó Megtekintve: 4957 db Időpont:2007. 06. 15. Hozzászólások: 1 dbValid CSS!  Valid XHTML 1.1  PageRank Kereső optimalizálás