Ma 2020. 07. 05-e van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
Rozen Maiden Overtüre
Címe: Rozen Maiden Overtüre
Angol címe: Rozen Maiden Overtüre
Korhatár:

12 éven aluliaknak nem ajánlott!
Kategória: OVA
Epizódok száma: 2
Megjelenés éve: 2005-2006
Műfaj: Dráma
Misztikum
Akció
Stúdió: PEACH-PIT
TBS
Mellow Head
Nomad
Képek: A google-n , Képgaléria
Anime értékelése: 8 szavazat alapján: 9.38
Ismertető értékelése: 5 szavazat alapján: 7.6
Státusz: Ellenőrizve!


Leírás

Az anime egy múltbeli képpel indul, ahol Rozen babakészítõ mester Shinkuval foglalkozik. Suigintou félbenhagyva a polcon hever, s megpróbál eljutni apjához.

A következõ kép már ismert helyen játszódik. Jun szobájában, ahol nagytakarítás van. Pár képkockából ki is derül, hogy az idõ folyamán a babák jelleme nem változik. Hinaichigonak még mindig a virágos hamburgere a fontos, Shinkunak a Kunkun detektíves képregénye. Suiseiseki még mindig féltékeny Shinkura, mert a kis törpe (Jun) már megint csak Shinkuval foglalkozik. Vagyis a körülmények ugyan azok, mint amit megszokhattunk a 2 nagyobb lélegzetû anime alatt.
A probléma ott kezdõdik, mikor Jun meglepi Shinkut egy brossal, mert a csokornyakkendõjrõl leszakadt a rózsa, s szerinte a bross jobban mutatna rajta.
Mikor Shinku meglátja a brosst akkor rideg mogordva stílusban nem fogadja el. Jun felvarrja a csokornyakkendõre, de Shinku egy határozott mozdulattal letépi róla. Miért viselkedik így egy baba egy bross láttán?
A válasz a múltban rejtõzik. Az Overtüre mesélõjének Suoseisekit lehet mondni, mert elmeséli Junnak, hogy Shinku miért reagált olyan hevesen a brosst megpillantva.
A múltbéli történetben Suigintou is nagyon fontos szerepet kap. Megtudhatjuk hogy ismerkedett meg egymással a két baba, hogyan vált Suigintou Rozen Maiden babává, s megismerhetjük mérhetetlen ragaszkodását apjához. Meglepõ fordulatoknak lehetünk szemtanúi.
Természetesen az Alice játék itt is fontos szerepet kap. Láthatjuk Suiseiseki és Shinku harcát, Shinku régi médiumát, s hogy miért is alakult ki az örök ellentét Shinku és Suigintou között.
Mindennek vajon mi köze van a brosshoz? Ezt csak az tudhatja meg, aki végignézi a 2 részt.

Az op-ja meglehetõsen érdekesre sikeredett. Engem nagyon meglepett. Elõször lágy egzotikus dallam hallatszik, majd egyre inkább ziláltabb, bizarabb lesz, de mégis élvehetõ. A babák egymás iránti érzelmeit fejezi ki képben és hangban egyaránt. Engem megfogott, pedig egyátalán nem az én ízlésvilágom, mégis van benne valami leírhatatlan dolog.
Az ed grafikailag nem olyan kidolgozott. Zeneileg sokkal lágyabb, mint az op.
Az OVA grafikája nem tér el a sorozatétól, hanem hûen követi. Tartalmilag sokkal komolyabb lélegzetvételû, mint a két sorozat. A 2 szezon megnézése után ajánlott ebbe belefogni. Akinek esetleg felkeltette az érdeklõdését, annak jó szórakozást kívánok az Rozen Maiden Overtürhöz.Beküldte: Törölt felhasználó Megtekintve: 2077 db Időpont:2007. 06. 11. Hozzászólások: 8 dbValid CSS!  Valid XHTML 1.1  PageRank Kereső optimalizálás