Ma 2020. 10. 22-e van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
Jinzo Ningen Kikaider the Animation
Címe: Jinzo Ningen Kikaider the Animation
Angol címe: Android Kikaider - The Animation
Magyar címe: Humanoid Kikaider, Kikaider az android
Korhatár:

12 éven aluliaknak nem ajánlott!
Kategória: TV
Epizódok száma: 13
Megjelenés éve: 2000 - 2001
Műfaj: Akció
Mecha
Sci-fi
Stúdió: RADIX
SME Visual Works
Képek: A google-n
Anime értékelése: 4 szavazat alapján: 9.25
Ismertető értékelése: 5 szavazat alapján: 9.6
Státusz: Ellenőrizve!


Leírás

Élt egyszer egy Dzsepettó nevû bábkészítõ. Magányosan élt, nem voltak gyermekei. Készített hát egy bábut, akit Pinokkiónak nevezett el. Éjjel megjelent egy tündér, és varázslatával életre keltette Pinokkiót.
Azután így szólt:
-Pinokkió, ha jó leszel, egyszer majd igazi kisfiúvá teszlek.
Majd a Szóló Tücsökhöz fordult:
-Te legyél Pinokkió lelkiismerete!
-Pinokkió, ne feledd, légy jó, és hallgass a Tücsökre!

Élt egyszer egy Dr. Komyoji nevû tudós, aki nagyon is jártas volt a robotika szakterületén. Magányosan élt, szinte minden idejét a robotok építésének szentelte, nem sokat törõdve gyermekeivel. Egy éjjel azonban amikor legújabb androidjának 'életre keltésén' dolgozott egy hiba folytán nem minden a terveknek megfelelõen sült el, de már nem volt idõ a hiba kijavítására. A laboratórium felrobbant. Dr. Komyoji-nak sikerül elmenekülnie, de szinte nyomtalanul eltûnt.

Reggel a fiú magához tér és a kíváncsiságól hajtva ártatlanul vág neki a világnak. Nem emlékszik semmire, nem tudja honnan jött, hová tart, csak bolyong. Emberi külsõ, de emberfeletti érõ jellemzõ rá.

Massaru és Mitsuko elvesztette apját, és nem fogadják el, hogy nyom nélkül tûnt el. Ezért nyomokat keresnek. A lány megtalálja apja legújabb androidjának tervrajzát. Az android hihetetlenül erõsre lett építve, és belekerült egy különleges alkatrész, a Gemini. Ez arra hivatott, hogy úgy mûködjön mint az emberi lelkiismeret, ami megkülönbözteti a jót a rossztól. Ám a robot lelkiismeret egysége még nincs befejezve teljesen, de ehhez az áramkör tervrajza is szükséges, ami jól el lett rejtve. Mellesleg az android nevet is kapott: Jiro.

Mitsuko és öccse apjuk laboratóriumának maradványaihoz siet újabb nyomok után kutatva. Ekkor egy robot támad rájuk. De a fiú gitárral a hátán megállítja a robotot. 'Ember nem képes erre.' Ekkor jön rá Mitsuko, hogy valójában õ a lelkiismerettel rendelkezõ android, Jiro. Mitsuko utasítására Jiro átváltozik, megmutatva valódi külsejét és erejét megsemmisíti a másik robotot. Ezután mindhárman Mitsuko-ék otthonába mennek, ahol a lány megpróbálja elmagyarázni, hogy mi is a helyzet. Jiro egy különös fuvolaszót hallva teljesen megõrül és meg akarja fojtani a lányt. A fuvolaszó abbamarad és Jiro rádöbben, hogy mit tett. Hirtelen rájuk támad egy újabb robot, akivel Jiro végez. Ezután döbben rá az android, hogy mennyire is különbözik az emberektõl, hogy mi minden van még, amit nem ért, hogy nincs senkije,õ csak egy hasznavehetetlen buta gép, és csak bajt hoz mindenkire, aki a közelében van. Ezért elmenekül.

Mistuko felkér egy magánnyomozót, hogy keresse meg az elkóborolt androidot, de a nyomozónak úgy állítja be az esetet, mintha a bátyjuk tûnt volna el. Eközben a városban több fura eset történik és több szemtanú is állítja, hogy az eseteknél láttak egy fiút gitárral a hátán. Egy sötét szervezet, a Dark, Gill professzor vezetésével(aki mellesleg Komyoji volt megbízója) azon mesterkedik, hogy Jiro-t mindenképpen elpusztítsa, emberéleteket és a város épségét nem kímélve. De hiába, a lelkiismeretes androidon nem tudnak kifogni.
Innentõl kezdve a Dark minden módszert bevet, hogy Jiro-t megállítsa.

Feltûnik több hasonló android, találunk nyomokat, amik Dr. Komyoji-hoz vezetnek. A történet folyamán kiderül, hogy miért lett hõsünk ilyen erõsre építve, mi célból hozták õt létre, mi valójában a Dark és mi a célja, miért akarja Jiro-t elpusztítani. Az anime sok olyan dologgal foglalkozik, amin
érdemes elgondolkodni. Lehetséges-e, hogy gép megkülönböztesse a jót a rossztól, lehetnek-e érzelmei, lehet-e szerelmes?
És képes lesz-e Jiro helyesen dönteni, megtalálják-e Dr. Komyoji-t?

Az opening tökéletesen tükrözni az anime hangulatát, lassú és szomorú, elgondolkodtatásra késztetõ. Az endingrõl ugyanez mondható el.
Érdekes még, hogy az anime 2001-es de a 80-as évekre jellemzõ grafikával alkották meg. Számomra eleinte kicsit furcsa volt, de máshogy el sem tudnám képzelni.

Jó szórakozást hozzá.

És ha ez nem lenne elég, akkor az animéhez tartozik még egy 4 részes OVA és egy 1 részes OVA.Beküldte: Törölt felhasználó Megtekintve: 2229 db Időpont:2007. 06. 06. Hozzászólások: 7 dbValid CSS!  Valid XHTML 1.1  PageRank Kereső optimalizálás