Ma 2020. 07. 16-a van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
Fushigi no Umi no Nadia
Címe: Fushigi no Umi no Nadia
Angol címe: Nadia: Secret of Blue Water
Korhatár: Nem korhatáros!
Kategória: TV
Epizódok száma: 39
Megjelenés éve: 1990-1991
Műfaj: Kaland
Történelmi
Akció
Sci-fi
Stúdió: GAINAX
Képek: A google-n
Anime értékelése: 5 szavazat alapján: 9
Ismertető értékelése: 5 szavazat alapján: 9.4
Státusz: Ellenőrizve!


Leírás

Az anime Jules Verne (Verne Gyula) - Húszezer mérföld a tenger alatt címû mûvén alapszik.

A történet a nagy ipari forradalom idején, 1889-ben kezdõdik Párizsban. Az ifjú feltaláló Jean és nagybátyja azért utaztak a francia fõvárosba, hogy egy repülõversenyen vegyenek részt saját készítésû repülõjükkel. Miközben a szerkezetet állítják össze Jean meglát egy lányt és rögtön utána siet. Egészen az Eiffel torony tetejéig követi. Fõhõsünk által kiszemelt lány nincs egyedül, vele van egy kis oroszlán, King. A lány a várost bámulva származásán töpreng, és azt kívánja, hogy bárcsak repülhetne, így könnyebben õsei nyomára bukkanna. A fiú felajánlja neki, hogy el tudná repíteni bárhova, majd bemutatkozik. A rejtélyes lány nem igazán akar beszélgetni Jean-nal. A srác próbálkozik kontaktusba kerülni vele, de hiába, elutasító választ kap. Ekkor a lány nyakában lévõ különös alakú kék kõ elkezd villogni és a hölgy távozni készülne, de megjelenik mögöttük három fura egyén. Két férfi (Sanson és Hanson) és a fõnükük egy nõ (Grandis). Õk a különleges nyakéket akarják megszerezni, amit "Blue Water"-nek hívnak. A lány hihetetlen akrobatikus képességeinek köszönhetõen elmenekül.
Jean látván a lány akrobatikus képességeit csak arra tud következtetni, hogy egy cirkuszi elõadó. Ezért a cirkuszba siet, épp a mûsor elejére ér oda.
Itt kiderül, hogy a lányt Nadia-nak hívják. Nadia egy fantasztikus mûsort ad elõ, mindenki oda van érte. A mûsor végeztével a lány a kabinjába megy, ahol Grandis és csapata vár rá. Mint kiderül a cirkuszigazgatót rávették, hogy adja át nekik a lányt. Ekkor Jean Nadia segítségére siet és megmenti õt a gazfickóktól.

Itt kezdõdnek el kalandjaik.
Nadia eleinte nem bízik Jeanban, de miután többször is segít neki elmenekülni Grandisék elõl kezdi egyre jobban megkedvelni a fiút. Épp egy ilyen menekülés közben repülõjükkel lezuhannak a tengerbe, de egy hadihajó kimenti õket. A hajó egy különleges tengeri szörnyre vadászik, ami kereskedõhajókat süllyeszt el. Nem is kell sokat várnunk, a "szörny" fel is bukkan súlyos károkat okozva a hajónak. Jean, Nadia és King a repülõjükkel vízben köt ki a hajó pedig otthagyja õket. Már épp feladnának minden reményt, amikor a legendás Nautilus Némó kapitánnyal a fedélzeten megmenti hõseink életét. Itt kiderül, hogy a szörny valójában egy másik tengeralattjáró és a Nautilus õket üldözi.
Néhány napot eltöltenek a tengeralattjárón, majd miután megjavítják a repülõt, amivel Jean-ék Grandis-ék elõl menekültek, hõseink tovább állnak.
Egy kis szigeten kötnek ki. Itt csatlakozik hozzájuk egy új útitárs, Marie, akinek a születit megölték, ezért ezentúl Jean és Nadia viseli gondját. Természetesen fõhõseink üldözõi sem maradhatnak le, õk is ugyanezen a szigeten érnek partot. Ezen a szigeten egy világméretû szervezet, a Neo-Atlantisz egyik világpusztító fegyvere épül. Ez a szervezet egy Gargoyle nevezetû egyén vezetésével át akarja venni a világuralmat és feltámasztani a régi titokzatos Atlantisz erejét. Nadiat elfogják, Jean pedig Gradnis csapatával szövetkezik megmentése érdekében. Végül Némó kapitányék mentik meg õket.
Ezután mindannyian a Nautilus-on folytatják útjukat.

Hõseinkre innentõl hatalmas kalandok várnak. Megismerik Atlantisz titkát, eljutnak olyan vidékekre, ahol még ember nem járt, találkoznak olyan élõlényekkel, amiket régen kipusztultnak hittek. Mindeközben szép lassan alakul Jean és Nadia kapcsolata. Néhol egész jól kijönnek, de túl szép is lenne ha pont ekkor nem vesznének össze valami apróság miatt.

A 39 rész folyamán sok poénban lehet részünk, de annál több szívszorító eseménynek lehetünk tanúi. Idõközben megismerhetjük több ember múltját, ki hogyan jutott oda, ahol most van.

Az opening nagyon jóra sikeredett. A fantasztikus hogy a zene egyszerre pörgõs és lágy. Nem szokszor volt arra példa, hogy kihagytam volna.
Ez ending nem annyira pörgõs, inkább kellemes és nyugodt.
A szereplõk rajzolása jó. Igaz az anime 1990-91-es, de ettõl még szerintem a grafika mai szemmel (az én szememmel) nézve sem rossz.

Személy szerint én nagyon élveztem az animét. A poénokon jókat nevettem, a szereplõkkel együtt tudtam érezni, ha vidámak voltak azért, ha szomorúak, azért.
A történetben sok misztikus dolog kerül említésre, ami sokak szerint a valóságban is létezik. De ezt majd ti is észre fogjátok venni.

És hogy mi a "Blue Water" titka? Megtalálja-e Nadia származását, rokonait? Mi Atlantisz titka? Ki valóban Némó kapitány? Ki nyeri a Nemó kapitány és Gargolye háborúját? Hogyan alakul Jean és Nadia kapcsolata?
Nézzétek meg és megtudjátok.

És ha ez még nem lett volna elég, az animéhez 1 OVA is tartozik, valamint 10 special epizód, ami történet könnyebb megértését segíti.Beküldte: Törölt felhasználó Megtekintve: 2394 db Időpont:2007. 06. 05. Hozzászólások: 8 dbValid CSS!  Valid XHTML 1.1  PageRank Kereső optimalizálás