Ma 2020. 07. 04-e van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
Fullmoon wo Sagashite
Címe: Fullmoon wo Sagashite
Angol címe: Searching for the Full Moon
Magyar címe: Keresem a teliholdat
Korhatár: Nem korhatáros!
Kategória: TV
Epizódok száma: 52
Megjelenés éve: 2002-2003
Műfaj: Dráma
Mágia
Zenés
Shoujo
Szerelem
Stúdió: NAS
Studio DEEN
Képek: A google-n , Képgaléria
Anime értékelése: 34 szavazat alapján: 9.15
Ismertető értékelése: 20 szavazat alapján: 8.6
Státusz: Ellenőrizve!


Leírás

A történet egy 12 éves kislányról, Kouyama Mitsukiról szól, kinek legnagyobb vágya, hogy csodás hangával énekesnõ lehessen, így beteljesítve ígéretét gyermekkori szerelmének, Sakurai Eichinek. Azonban ebben több minden is meggátolja: a lány torokrákos, így napjait otthon tengeti (az animében ha jobban van, iskolába is járhat) egyedül, a szobájában Édesapja és édesanyja még régebben elhunytak egy autóbaleset következtében, és most szigorú nagymamájával él.

Mûtéttel meg lehetne menteni, de nagy az esély, hogy elvesztené hangját. Számára pedig még a halálnál is félelmetesebb gondolat az, hogy ne tudjon többé énekelni.

Egy nap épp a szobájában üldögél, amikor nagy meglepetésére két furcsa alak, két shinigami jelenik meg elõtte: Takuto, a macskaszerû, és Meroko, a nyusziszerû shinigami. A shinigamik Japánban a halál istenei, az õ feladatuk, hogy az elhunytak lelkét a túlvilágra kísérjék. Azért jöttek a Földre, mert valaki meg akarja akadályozni Mitsuki pont egy év múlva esedékes halálát, és ezt a valakit bármi áron távol kell tartani a halálra ítélt lánytól. Meglepõ, hogy a lány látja õket, mert általában csak közvetlen a haláluk elõtt látják õket az emberek.

Mikor kiderül, hogy Mitsukinak már csak egy éve van hátra az életébõl, azonnal cselekvésre szánja el magát, rögtön egy válogatásra rohan. Azonban itt csak 16 évesek vehetnek részt. Takuto megsajnálja õt, és 16 évessé változtatja, haját is kiszõkíti. Mind a két shinigami úgy gondolja, hogy esélytelen, hogy a lány gyõzzön. A mangában egyébként Takuto beáll az egyik zsûritag helyére, hogy biztosan megbuktassák Mitsukit a válogatáson. Azonban hatalmasat tévednek...

Mitsuki hatalmas fölénnyel gyõzedelmeskedik, és hamarosan a hírességek külsõ szemlélõ által igencsak irigyelt, fényûzõ életébe csöppen, melynek persze megvannak az árnyoldalai is: ármánykodások, furkálódások, csalódások kísérik Mitsukit egy éves útján, melynek során profi énekessé válik, és mindeközben igyekszik megtalálni szeretett Eichi-kunját is, aki több éve Amerikába költözött.

A két shinigami természetesen mindenben támogatja, igyekszenek rögös útját egyengetni, és az idõ múlásával egyre inkább elbizonytalanodnak. Meroko jó barátnõje lesz a lánynak, Takuto, aki még csak félig shinigami, egy idõ múlva emlékezni kezd múltjára, életére, melynek igencsak csúfondárosan vetett véget. Ezt pedig nem lenne szabad, mert ha eszébe jut minden a múltjával kapcsolatban, akkor szellemmé válik, többé már nem lehet shinigami, de emberé sem válhat újra. Vajon tényleg lehetetlen a sorsunkat megváltoztatni? Sikerülhet-e az átírhatatlan sors ellen szegülni?

Bátran mondhatom, hogy ez Arina Tanemura legjobban sikerült munkája az összes közül. Mind a manga, mind az anime fantasztikus. Az elején talán kicsit gyerekesnek hat, de a történet közepétõl egy mély, szívszorongató drámában lehet részünk. 100-as zsepik beszerzése szükséges lesz, mert szem nem marad szárazon a történet megtekintése alatt.

Csodás betétdalokkal egészítették ki, melyeket Mitsuki seiyu-ja, Myco elõadásában hallhatunk.

A mangában és az animében egyébként hatalmas különbségek vannak, mind a történetben, mind a befejezésben, szóval érdemes mind a kettõt elolvasni, megtekinteni. Nekem személy szerint egy icipicit jobban tetszett a manga mint az anime.


A sorozathoz tartozik még egy TV Special is, Cute Cute Adventure néven.Beküldte: Törölt felhasználó Megtekintve: 4467 db Időpont:2007. 06. 01. Hozzászólások: 12 dbValid CSS!  Valid XHTML 1.1  PageRank Kereső optimalizálás