Ma 2020. 07. 09-e van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
AA! Megami-sama 2005
Címe: AA! Megami-sama 2005
Angol címe: Ah! My Goddess Tv
Korhatár: Nem korhatáros!
Kategória: TV
Epizódok száma: 26
Megjelenés éve: 2005
Műfaj: Mágia
Szerelem
Iskolai élet
Misztikum
Vígjáték
Stúdió: Fujishima Kousuke
AIC
TBS
Bandai Visual
Kodansha
Képek: A google-n , Képgaléria
Anime értékelése: 16 szavazat alapján: 9.44
Ismertető értékelése: 12 szavazat alapján: 7.83
Státusz: Ellenőrizve!


Leírás

Az Ah! My Goddess animét azoknak ajánlom, akik egy gyönyörû, szivetmelengetõ történetet szeretnének látni.

A történet fõszereplõje Morisato Keichi aki hatalmas szívvel rendelkezik, viszont amilyen nagy a szive, annyira szerencsétlen.
Egyik nap a fiú kollégiumból az autószerelõ klubb tagjai elmennek, s Keichire bízzák a kollégiumot, ahova tilos a belépés a nõknek! Keichi az egész napos takarítás után felhívja az ételkihordót, de a bolt helyett a telefon az istennõ segély szolgálatot kapcsolja.

Itt kezdõdnek a bonyodalmak, mert egy gyönyörû istennõ tûnik elõ a tükörbõl (a kollégiumban ahova nõknek tilos a bemenetel). Az istennõ, akit Belldandynak hívjnak, Keichinek szögezi azt a kérdést, hogy mit kíván. Keichi hirtelen felindultságában azt kívánja, hogy egy olyan istennõ, mint Belldandy maradjon vele örökre. Belldandynak a rendszer jóváhagyta a kívánságot, s Keichivel maradhatott. A bonyodalom további része, hogy megérkeztek a senpai-ok és Belldandyt meglátják, ezért Keichi szûrét kirakták a kollégiumból szabálysértés miatt. Keichi ott állt egy oldalkocsis motorral, s egy istennõvel az éjszaka közepén. Így kezdõdik el egy istennõ és egy földi halandó közös élete.

A mûben megismerhetjük a Megumit, Keichi húgát, Urdot és Skludot, Balldandy testvéreit, s Keichi sok egyetemi iskolatársát. Szerepet kap még Merlel a gonosz démon, aki borsot tör az istennõk orra alá.

Ami nekem az animében nagyon furcsa volt, az a mennyország felépítése. Minden istennõben vagy egy pogram, ami csatlakozik a fõ rendszerhez, s az istennõk programozók, akik irányítják a teljes mennyországot, s a program hibákat ahogy eltûntetik az nagyon érdekesre sikeredett

Az opening és az ending engem nagyon meglepett. Ishida Youko az openingben ír népzenei motívumokat használ fel, s ez az endingben is megtalálható. Nagyon gyönyörû mind a kettõ. A grafikáról is pont ugyan ezt lehet elmondani. A egész alkotás egyben lélegzetelállító.

A sorozathoz tartozik egy 5 részes, OVA, ami elõbb készült, mint a TV változat, de ugyan azt a történetet foglalja össze. A történetnek van második szezonja és egy mozija. A második szezont még nem láttam, de a movie-t mindenkinek ajánlom a Tv sorozat után játszódik 3 évvel. A movie-t vagy az ova vagy pedig a Tv sorozat után érdemes megnézni.

Többet nem is írok, ha egy szórakoztató, kedves, szép történetre vágysz, akkor feltétlenül nézd meg!Beküldte: Törölt felhasználó Megtekintve: 3472 db Időpont:2007. 04. 26. Hozzászólások: 27 dbValid CSS!  Valid XHTML 1.1  PageRank Kereső optimalizálás