Ma 2020. 07. 05-e van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
Rurouni Kenshin: Tsuiokuhen
Címe: Rurouni Kenshin: Tsuiokuhen
Angol címe: Rurouni Kenshin OVA 1, Samurai X
Korhatár: Nem korhatáros!
Kategória: OVA
Epizódok száma: 4
Megjelenés éve: 1999
Műfaj: Szamurájos
Harcmûvészet
Dráma
Történelmi
Szerelem
Stúdió: Studio DEEN
Képek: A google-n
Anime értékelése: 11 szavazat alapján: 9.45
Ismertető értékelése: 8 szavazat alapján: 8.88
Státusz: Ellenőrizve!


Leírás

Utazók egy csoportját banditák támadják meg. Sorra ölik a védtelen embereket. Egy kisfiút azonban megment egy épp arra járó kardforgató, Hiko Seijuro. A szamuráj felajánlja a fiúnak, hogy átadja tudását, és megtanítja legyõzhetetlen technikáját, a Micurugit. Az eddig Shinta néven ismert fiú új nevet kap: Kenshin.

Hosszú évek során Kenshin elsajátítja a kardforgatás eme páratlan technikáját és a könyörtelen polgárháborúban szenvedõk segítségére kívánja fordítani. Mestere ellenzi a dolgot, ám végül elengedi. Egy Kacura nevû ember orgyilkosa lesz és rettegett emberré válik.

Egy este Kenshinnek gyilkolia kell. Miután elvégezte feladatát, az egyik rivális klán orgyilkosa megtámadja. Sikerül megölnie, azonban egy arra járó fiatal lány, Tomoe meglátja õt. Kenshinnek el kell döntenie, hogy megölie, vagy sem. Tomoe rosszul lesz és összeesik. Kesnhin magával viszi a fogadóba. Másnap megmondja neki, hogy felejtse el amit látott és hagyja el a helyet. Azonban Tomoe marad és a fogadóban kezd el dolgozni, így mindig Kenshin közelében lesz.

Késõbb fesztivál lesz a városban. Zûrzavar támad és a klán tagjai szétszóródnak. Kenshin és Tomoe Kacuratól azt az utasítást kapják, hogy egy közeli helyen rejtõzzenek el és férj és feleségként éljenek, mert az nem olyan feltûnõ.

Fent a hegyekben békés életet élnek, egyre jobban megkedvelik egymást. Azonban Tomoenak van egy titka. Võlegényét Kenshin ölte meg, pokollá téve ezzel a lány életét. De Tomoe beleszeret Kenshinbe. Vajon mik a szándékai? Hogy fog dönteni? Az új szerelmét válassza, vagy a régi emlékét?

Az elsõ két részben az akció dominál, de az események haladtával egyre inkább elõtérbe kerülnek az érzelmek, persze a harcok nem fejezõdnek be. Ez az OVA (ezen kívül van még egy OVA) a sorozat után készült -ami látszik is a rajzok "minõségén"- mégis annak elõzményeirõl szól.

A szamurájos animék kedvelõinek kötelezõ darab.Beküldte: Törölt felhasználó Megtekintve: 2343 db Időpont:2007. 04. 23. Hozzászólások: 2 dbValid CSS!  Valid XHTML 1.1  PageRank Kereső optimalizálás