Ma 2020. 07. 13-a van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
Uchuu no Stellvia
Címe: Uchuu no Stellvia
Angol címe: Stellvia of the Universe
Korhatár: Nem korhatáros!
Kategória: TV
Epizódok száma: 26
Megjelenés éve: 2003
Műfaj: Sci-fi
Akció
Iskolai élet
Stúdió: XEBEC
Képek: A google-n
Anime értékelése: 4 szavazat alapján: 8.5
Ismertető értékelése: 5 szavazat alapján: 8.8
Státusz: Ellenőrizve!


Leírás

Az anime megrázó kezdetével kelti fel az érdeklõdést. A Földet egy nem túl távoli csillag szupernóvájának elektromágneses lökéshulláma éri el, ezzel majdnem elpusztítva a Föld lakosságát, valamint az ûrt zöldes árnyalatúvá színezte. Majd 200 évvel késõbb, mikor a Föld lakossága kiheverte e természeti katasztrófát, ûrállomásokat hozott létre, melyeken kitanítják a jövõ ûrpilótáit és kiképzik õket arra az idõre, mikor meg kell majd védeniük az emberiséget az említett csillagrobbanás második lökéshullámától, mely magában hordozza a szétrobbant csillag törmelékét.
Ezekben, az idõkben utazik az egyik ûrállomásra Katase Shima, hogy õ is azok között legyen, akik majd megpróbálják megakadályozni a közelgõ katasztrófát, Alisa Glennorth nevû leányzóval együtt, akit a nazcai repülõtérrõl felfelé vezetõ úton ismert meg. Alisa lesz késõbb Shima egyik legjobb barátnõje és szobatársa egyben. Mielõtt felérnének a Stellvia névre keresztelt ûrállomásra, megtekintik a fogadóceremóniát, majd elfoglalják a leendõ iskolájukat és otthonukat az ûrben.
Shima elsõ repülése nem sikerül túl fényesen, így megkapja a Shipon becenevet, viszont kiderül róla, hogy zseniális programozó lehet belõle, márpedig a biancának elnevezett oktatógépek repüléséhez leginkább erre a tudásra volt szükség. Mindezek ellenére Shima élete nem könnyû a Stellvia-n, mert mindig adódnak gondjai. Hol az iskola, hol pedig a magánélet terén.

Rengeteg szereplõt soroltat fel a történet, melyek közül lesznek fontosak, kevésbé fontosak, és olyanok is akik önmagukban külön figyelmet érdemelnek.
Arisa Glennorth, aki Shima legjobb barátnõje marad.
Otoyama Kouta, aki minimális tanulással is hármas jegyeket szerez, olykor pedig meglepõen bölcs tud lenni.
Fijusawa Yayoi egy szemüveges lány, aki láthatóan többet tud mindenkinél, és a problémákat is könnyebben kezeli, viszont erõs ellentét van közte és Machida Ayaka között, aki az iskola elit négyesének a tagja.
Kayama Akira kissé hirtelen haragú, zárkózott lány, de a maga módján élvezi a többiek társaságát.
Kazamatsuro Rinna aki késõbb csatlakozik a többiekhez, ám korát meghazudtolva lever mindenkit minden lehetséges tárgyban, ennek, pedig az oka az, hogy már egésze kiskora óta az ûrben él, így a tapasztalata is óriás.
És még sokan mások...

A történetn sci-fi jellegû, ami már az elsõ részekben megmutatkozik, és folyamatosan fokozódik, majd egy kevés meccha is fûszerezi a történtet.
Az anime zene ügyileg is tökéletesen el lett találva. Hol lágy, hol pedig pergõs zene szólal meg a történetben, amit az énekes hangja csak fokoz. A változó openingek, endingek is tökéletesen el lett találva.
Ami talán egy nagy érdekességet ad a történetnek az, hogy az elsõdleges cél, már a történet közepe felé megoldódik, és a nézõ ilyekor felteheti magának a kérdést: Mivel tudják még elhúzni X részen keresztül ezt a 26 részes anime-t? Erre is találtak megoldást, amit ugyanannyira, vagy akár még jobban lehet élvezni, mint a történet már látott részeit.Beküldte: Törölt felhasználó Megtekintve: 2258 db Időpont:2007. 04. 14. Hozzászólások: 3 dbValid CSS!  Valid XHTML 1.1  PageRank Kereső optimalizálás