Ma 2020. 07. 05-e van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
Alien 9
Címe: Alien 9
Angol címe: Alien Nine
Hivatalos weboldal: http://www.jcstaff.c...
Korhatár:

18 éven aluliaknak nem ajánlott!
Kategória: OVA
Epizódok száma: 4
Megjelenés éve: 2001
Műfaj: Pszichológiai
Dráma
Sci-fi
Thriller
Stúdió: J.C.STAFF
GENCO
Letöltések: Felirat
Képek: A google-n
Anime értékelése: 6 szavazat alapján: 8
Ismertető értékelése: 9 szavazat alapján: 9.11
Státusz: Ellenőrizve!


Leírás

Nagy fülek, orrok hiánya, nagy, függõlegesen elnyújtott, hatalmas kifejezõerõvel bíró szempár, aranyos karakterek, akárcsak egy gyermekeknek készített animében. A látszat azonban senkit ne tévesszen meg! Erre a mûre nagyon igaz, hogy egyáltalán nem az, aminek elsõre gondolnánk.

A történet egy iskola hatodik osztályában kezdõdik, ahol megválasztják a fõszereplõt, Yuri Otani-t, az iskola földönkívüliek ellen fellépõ csapata egyik tagjának. A csapat feladata, hogy földönkívüli-támadás esetén megvédje az iskola többi diákját, és begyûjtse az idegeneket. A tagok egy szimbiotikus földönkívülit kapnak sisakként a fejükre, ami megvédi õket a támadások ellen. Ezért cserébe a tulajdonosának gerincét nyalogatva táplálkozik, ami elég bizarr látvány, fõleg hogy Yuri még látni sem akarja õket.

Az anime története a három idegen-elhárító, fõszereplõ-lány történetét és munkáját mutatja be, azonban már hamar érezni lehet, hogy a felszín alatt egészen más játszódik. A kamerák ritkán mutatják a tájat, sokkal inkább a karakterekre koncentrálódik a figyelem, az arcuk rezdüléseire, tekintetükre, amibõl az is kiderül, hogy egymással milyen viszonyban vannak. Erre érdemes figyelni!

A története szerencsére teljesen kiszámíthatatlan, a gyakorlott animések sem fogják tudni, hogy mi fog következni. A képi világára a pasztellszínek, kicsit elnagyolt hátterek, egyedien és részletesen megrajzolt karakterek a jellemzõk.

A készítõk nagyon fejlett szimbólumrendszert alakítottak ki, mindennek megvan a jelentése. A nézõ nem minden kérdésére talál választ az animében, a manga ismerete is hozzájárul az egész globális megértéséhez, annak ellenére, hogy ott néhány esemény máshogy történik, tágabb idõintervallumot mutat be, illetve a vége is más. Ennek ellenére az, hogy mirõl is szól valójában, melyik szimbólum mögött mi is rejlik, mit szimbolizálnak a földönkívüliek, miért az iskola környékén jelennek meg, mi történt a lányokkal a múltban, és hogy miért pont a 6. osztályból kerülnek ki az "elhárítók", az csak az anime ismeretében is kiderül.

Ez az anime határozottan nem való mindenkinek! Azoknak a tapasztalt animéseknek ajánlom, akik szeretnek egy sorozatot újranézni, illetve szeretik a szimbolizmust, szeretnek elgondolkodni a történeten, és szeretik a nem szókimondó animéket, valamint 16 éven felüliek. Másodszorra megrázóbb az anime, mint elsõre, hiszen ekkor már tudja a nézõ, hogy mi is zajlik a képen valójában!Beküldte: Törölt felhasználó Megtekintve: 3127 db Időpont:2007. 04. 13. Hozzászólások: 5 dbValid CSS!  Valid XHTML 1.1  PageRank Kereső optimalizálás