Ma 2020. 07. 04-e van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
Azumanga Daioh
Címe: Azumanga Daioh
Angol címe: Azumanga Daioh
Magyar címe: Azumanga Daioh
Hivatalos weboldal: http://www.jcstaff.c...
Korhatár: Nem korhatáros!
Kategória: TV
Epizódok száma: 26
Megjelenés éve: 2002
Műfaj: Vígjáték
Iskolai élet
Stúdió: IMAGICA Entertainment
J.C.STAFF
GENCO
TV Tokyo Music
Lantis
Képek: A google-n
Anime értékelése: 12 szavazat alapján: 8.67
Ismertető értékelése: 7 szavazat alapján: 8.29
Státusz: Ellenőrizve!


Leírás

Mielõtt leülsz megnézni vegyél egy mély levegõt,s készülj fel fárasztó, agyament, s egyben primitív poénokra, amik már annyira pihentek, hogy azt mondja rá az ember, hogy jó. (Volt egy két rész, ahol filóztam, hogy a fejem a falba vagy az asztalba verjem, mert már annyira fájt.)

Lényegében az Azumanga egy középiskolás osztály hétköznapi életérõl szól, melynek kiemelkedõ szereplõi: Yomi, Sakaki, Tomo, Kagura, Chio-chan és Osaka. A diákok hétköznapi történeteibe beleszövik két osztályfõnök Yukari és Nyamo versengését, mely fõként az iskolai sportnapokon, érzõdik.

Komoly cselekvés a 26 rész alatt nem történik. A hatos fogat leérettségizik, s közben kellemes 3 évet töltenek egymás és tanáraik társaságában.

Leginkább látványos szereplõ a hiperaktív önfejû Tomo, aki állandóan rohan, fut, ugrál rendezkedik, versenyez, ordibál, s mire valami fontos dolgot kéne csinálnia, addigra az összes energiája elfogy. (a 10 kilóméteres futás 1 kilóméterét megnyeri, de a végösszesítésben az utolsó helyen szerepel)

Yomi: Legnagyobb problémája, hogy a mérleg 3 kilóval többet mutat, mint tegnap elõtt.(alapvetõen semmi probléma nincs az alakjával) Tomo persze ezt rendszeresen az orra alá dörgöli. Amúgy valószínûleg amerikai származású, okos, intelligens lány.

Magányos, ábrándozó, csendes. Ezek jellemzik az iskola legmenõbb diákját Sakakit. 174 centi magas, nagy mellbõséggel rendelkezõ kitûnõen sportoló mintadiák. Imádja a macskákat, azok pedig imádják megharapni az ujját.

Chio-chan a csodagyerek nevet kapta, miután 10 évesen középiskolába került, s ott évfolyam elsõ. Korához képest érett gondolkozású, bár gyakran ugratják. "Csodagyerek erejével" a végén társai nagy segítségére lesz.

Ha valakire azt lehet mondani, hogy ügyetlen és bamba, akkor az Osaka. Nevét Osaka városáról kapta, mert onnan jött. Legtöbb esetben csak nagy szemekkel bámul, s azt se tudja mi van körülötte. Ha megpróbálja összeszedni magát akkor annyi energiát fektet bele, hogy menten el is alszik. Sok fájdalmas poén forrása érdekes viselkedése.

Másodikban csapódik az osztályhoz Kagura. Õ az iskola élsportolója. Tomoval találja meg a közös hangot, állandóan versenyeznek, s Tomo mindig alul marad. Sportban egyedüli vetélytársa Sakaki, aki igazából nem foglalkozik azzal, hogy Kagura le akarja gyõzni.

A hatosfogat megismerése után érdemes megismerni a tanári kar némely tagját.

Az idegbeteg, ordibáló, hisztérikus Yukari-senseit, aki az osztályfõnökük. Állandóan Nyamoval rivalizál, akit minden diák szeret és kedvel. Gyerekes viselkedése, s életveszélyes vezetési stílusa meghatározó jelenségé varázsolja. Egy biztos a Yukari járatba csak életbiztosítással, s koporsó megrendelése után szabad csak beülni!

Nyamo testnevelés tanár, Yukari volt évfolyamtársa a fõiskolán s állandó riválisa. Nyugodt békés, szeretetre méltó karakter. Yukari állandóan féltékeny rá, mert mindenki szereti, s Nyamo szinte mindenbe jobb nála. (fõleg a vezetésben)

Hát igen egy ilyen animében kihagyhatatlan karakter a perverz nyálcsorgató kukkoló. Kimura-sensei pont megfelel ezeknek a feltételeknek. Dédelgetett álma, hogy az irodalom órákat az úszómedencében tartsa, ahol minden lánynak kötelezõ bikinit hordania.

Errõl az animérõl nem lehet érdekfeszítõ izgalmas, egetrengetõ beszámolót írni. Ezt meg kell nézni, de csak szépen lassan, mert ha egyszerre nézed akkor komoly agykárosodást okoz!!!!

A képért köszönet CorsairSnak.Beküldte: Törölt felhasználó Megtekintve: 2394 db Időpont:2007. 04. 11. Hozzászólások: 16 dbValid CSS!  Valid XHTML 1.1  PageRank Kereső optimalizálás